Blad Inspectie Schotland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

In de zomer van 2015 heeft Skeye samen met Bureau Veritas een windmolen inspectie uitgevoerd in Schotland met een drone. Deze windmolen aan de Oostkust van Schotland gelegen moest geïnspecteerd worden met name om te kijken of de reparaties die in het verleden hadden plaatsgevonden nog van voldoende kwaliteit waren en ook om te kijken of er nieuwe beschadigingen konden worden opgespoord.

Bij aankomst bleek er een flinke wind te staan. Op de grond werd een windsnelheid gemeten van rond de 12 meter per seconde. Uit waarnemingen in de windmolen bleek op een hoogte van 70 meter bij het turbinehuis een wind te staan van 14 meter per seconde (windkracht 7).

De meegebrachte Altura Zenith ATX8 multicopter drone bleek al snel meer dan goed opgewassen tegen de wind die in vlagen behoorlijk van kracht verschilde. Zonder probleem kon de drone op een afstand van een meter of vier van de bladen gehouden worden op een hoogte tussen de 20 en de 70 meter. Op vaste intervallen zijn er haarscherpe foto’s gemaakt. Deze werden ‘live’ bekeken door de inspecteur van Bureau Veritas op de grond en later nog eens goed bestudeerd op kantoor. De inspecteur kon vervolgens met zijn kennis de piloot en camera operator van Skeye bijsturen.

Bureau Veritas heeft vervolgens een inspectierapport samengesteld voor de eindklant. Benieuwd naar de inhoud van het inspectierapport? Stuur even een mailtje naar info@skeyebv.nl of neem telefonisch contact met ons op en wij sturen dit rapport dan naar u toe.

Wind Turbine Report Drone Inspection Scotland Bureau Veritas UAV UAS 11