Volume berekeningen in havendepot

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De Belgische baggermaatschappij DEME vroeg aan Skeye om een inmeting te maken van een ingewikkeld havendepot. Het doel van de metingen was om de volumes van de aanwezige voorraden te berekenen.

Op het terrein werden ruim 15 controlepunten aangebracht en ingemeten met RTK GPS. Deze punten vormen de basis van alle berekeningen die Skeye uitvoert op de gemaakte foto’s. Ook werden er ongeveer 25 punten willekeurig in X,Y en Z ingemeten om aan het einde van alle berekeningen te kunnen controleren of het geheel voldoet aan de nauwkeurigheden die wij en de klant aan onze metingen stellen.

De Falcon-Eye helikopter van Skeye voerde totaal 4 vluchten uit boven het haventerrein, ieder van ongeveer 35 minuten. Op kantoor in Rotterdam werden alle beelden aan elkaar gerekend en een hoogtemodel geconstrueerd. Voor de volumeberekeningen was het ook noodzakelijk om alle punten uit het hoogtemodel te verwijderen die de berekeningen zouden verstoren zoals de transportbanden die boven de bergen zand lopen.

Droen UAS RPA Land Survey Mapping

Na afloop liet de kwaliteitscontrole wederom zien dat er zeer hoge nauwkeurigheden gehaald kunnen worden, in dit geval was dat een gemiddelde afwijking van 25 mm!!