Gebouw Inspectie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Onze klant vereiste een volledige inspectie middels een hoge resolutie foto dekking van een historisch gebouw met het oog op een rapport over de status en de toestand van het gebouw.

Het doel van het onderzoek was om zoveel mogelijk informatieve over de bouwkundige staat van het gebouw te verzamelen maar met minimale impact op de dagelijkse activiteiten op het terrein.

Skycap voerde een grondige inspectie uit van het gebouw in minder dan een uur met behulp van een hoge resolutie camera gemonteerd op een multirotor UAV (drone). Met vele jaren van onderzoek kennis en ervaring in combinatie met gespecialiseerde expertise heeft Skycap niet alleen hoge resolutie beelden van de site verkregen, maar produceerde ook een volledige 3D-model van het hele gebouw en de omgeving.
Door het leveren van een geografisch accuraat en up-to-date model in het CAD-systemen van de klant, is de identificatie, monitoring en planning van werkzaamheden eenvoudiger en efficiënter gemaakt en de data management vraagstukken rond het catalogiseren van honderden afzonderlijke beelden verwijderd.

Deze techniek is inmiddels uitgerold voor een aantal andere klanten die geïnteresseerd zijn in een scala van verschillende soorten onderzoek van verkrotting tot rapportage aan verzekeringsmaatschappijen.