Pijpleiding Tracé Nigeria

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Aerial-Robotix en Skeye hebben samen recentelijk een succesvol project afgerond in het Zuidwesten van Nigeria. Het doel van het project was om een strook in kaart te brengen van ruim 20 kilometer lengte waar een nieuwe pijpleiding zal worde aangelegd. Onze eindklant is een grote olie en gas operator uit Nigeria.

Het meest uitdagende aan dit project was om de vergunningen in orde te krijgen met de Nigeriaanse Civil Aviation Authorities. Aerial-Robotix, Skeye’s exclusieve partner voor Nigeria kreeg het voor elkaar om alle vergunningen voor dit project en toekomstige projecten te verzorgen en gecertificeerd te krijgen. Het team in het veld bestond uit één piloot/landmeter van Skeye, één landmeter en één observer van Aerial-Robotix.

De uitvoer van het project nam zeven dagen in beslag. Wij hebben gebruik gemaakt van de Trimble UX5-HP fixed-wing drone om luchtfoto’s te maken vanaf een hoogte van 400 voet. Dit resulteerde in luchtfoto opnamen met een resolutie van 2 cm. Uit de overlap in de fotobeelden is door gebruik te maken van fotogrammetrie een volledig 3-dimensionaal hoogtemodel te berekenen. Ook zijn de duizenden foto’s aan elkaar gerekend tot één naadloos aansluitende luchtfoto (orthofoto mozaïek) die gecorrigeerd is voor kleur, schaal en hoogteverschillen.