Offshore constructie inspectie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skeye heeft voor een Oil & Gas operator op de Noordzee een visuele UAV-inspectie van een gedeelte van de constructie uitgevoerd.

Het hoofddoel van de inspectie was het in beeld brengen en vergelijken van de actuele inspectie resultaten met de resultaten van een ‘rope access’ inspectie van enkele jaren geleden. Dit moest de opdrachtgever in staat stellen om de algemene conditie en eventuele verslechteringen van de constructie te kunnen monitoren en tegen elkaar te kunnen afzetten.

Aan de hand van de bevindingen kan, zo nodig, gericht onderhoudswerk worden ingepland om op een kosten efficiënte manier de integriteit van de constructie voor de komende jaren te garanderen. Na een grondige risk assessment heeft een twee mans Skeye team met uitgebreide offshore ervaring de UAV inspecties in twee dagen uitgevoerd. Zonder enige downtime en met sterk gereduceerde veiligheidsrisico’s heeft Skeye gedetailleerde en waardevolle informatie ingewonnen die de klant in staat stelt om een volgende shutdown beter te kunnen plannen en budgetteren.

De UAV inspectie is een flexibele en kosten efficiënte oplossing gebleken voor onze klant en die verwacht deze dan ook op andere assets te gaan inzetten.