Skeye tekent voor twee HEF-30 onbemande helikopters van High Eye

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skeye is trots om een tweejarig lease contract aan te kondigen voor het gebruik van twee HEF-30 onbemande helikopters uitgerust met dag en nachtzicht camera’s.

De Hef-30 is een benzine aangedreven onbemande helikopter ontworpen door het Nederlandse bedrijf High Eye. Op dit moment is de HEF-30 de meest compacte en hoogwaardige onbemande helikopter in de markt. Met een maximum opstijggewicht van 21 kilo kan deze helikopter een payload van 5 kilo meenemen plus 5 liter brandstof. Hiermee kunnen vluchttijden van 3,5 tot 4 uur worden bereikt in uitdagende weersomstandigheden. De helikopter wordt vol automatisch bestuurd door een industriële autopilot en is volledig voorbereid op integratie in het gewone luchtvaartverkeer.

 De Hef-30 is een perfecte uitbreiding boven op de huidige onbemande toestellen van Skeye. De Hef-30 zal primair worden ingezet voor veiligheidstaken en onbemande patrouilles in het buitenland. Verder zijn er ook mogelijkheden voor het uitvoeren van topografische metingen bij grote gebieden en langdurige inspectievluchten.  Algemeen directeur van Skeye, Pieter Franken, geeft aan dat “De keuze voor een samenwerking met High Eye  was makkelijk gemaakt gezien het hoge kennisniveau en de zeer professioneel gebouwde helikopters. High Eye geeft ons het vertrouwen om deze toestellen veilig in onze operaties te kunnen integreren”. 

Joost de Ruiter, CEO van High Eye, verklaarde: “ Wij zijn zeer verheugd om Skeye te verwelkomen als klant voor onze HEF-30 helikopter. Skeye is één van de beste spelers op het gebied van metingen en inspecties met onbemande toestellen wereldwijd. Wij zijn er verder van overtuigd dat met de feedback van Skeye wij onze toestellen in de toekomst nog verder kunnen perfectioneren. Het is fantastisch om na twee jaar van hard werk, focus en grote investeringen hiervan nu de vruchten te kunnen plukken. Wij zijn er van overtuigd dat in de toekomst meer operators de HEF-30 zullen zien als een zeer betrouwbaar en betaalbaar platform voor het gebruik op lange afstand”