Natuurpark de Slufter Texel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

In opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) voerde Skeye in Februari een fotogrammetrisch project uit in Texel. Het natuurgebied de “Slufter’ werd volledig in kaart gebracht vanuit de lucht. Omdat de omvang van het gebied ruim 8 vierkante kilometer bedraagt heeft Skeye gekozen om het Photo-Eye systeem in te zetten door gebruik te maken van een bemand vliegtuig in plaats van een drone.

Op een hoogte van 200 meter werden ruim zes duizend fotobeelden gemaakt met een resolutie van 24 Mp. Op het terrein werden ongeveer 60 grond controle punten aangebracht. Dit laatste was een klus van twee dagen omdat alleen te voet toegang tot het terrein mogelijk was. Een ijzige noordenwind maakte het er niet comfortabeler op. Alle paspunten alsmede meer dan 100 extra controlepunten werden met behielp van RTK GPS ingemeten.

Na afloop zijn de ruim zes duizend fotobeelden verwerkt tot een 3D model van het natuurgebied. Verder is een orthofoto mozaïek gemaakt die volledig is gecorrigeerd voor kleurverschillen en hoogteverschillen in het terrein.