LiDAR survey Sint Eustatius

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skeye voerde een groot LiDAR-survey uit met een drone op het Nederlandse Caribische eiland Sint-Eustatius. Het doel van het onderzoek was het verkrijgen van nauwkeurige terreinhoogten en een nauwkeurige luchtfoto met een hoge resolutie van ongeveer de helft van het eiland.

Het gebied rond het vliegveld heeft zwaar te lijden door erosie en het Nederlandse ingenieursbureau Royal Haskoning DHV (RHDHV) kreeg de opdracht om een onderzoek uit te voeren naar de beste manier om deze erosie te stoppen. Het was voor deze studie dat een nauwkeurig 3D-terreinmodel van het eiland vereist was. Het onderzoek kon niet alleen worden uitgevoerd door met behulp van fotografie (fotogrammetrie) omdat er veel vegetatie op het eiland aanwezig is.

Skeye heeft een LiDAR op een drone ingezet met meerdere ‘return’s om door de vegetatie heen te dringen. Dit maakt het mogelijk een om een 3D-model te maken op basis van grondhoogten. Voor het maken van de luchtfoto werd een fixedwing drone met een hoge resolutie camera gebruikt om de beelden te maken met een resolutie van 2 cm.