FPSO Inspectie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

In samenwerking et SGS, een van werelds grootste inspectie bedrijven, is een inspectie uitgevoerd van een FPSO voor de kust van Angola. FPSO is de afkorting van een Floating Production Storage and Offloading unit, een drijvend supertanker die gebruikt wordt voor de opslag en verwerking van olie.

Een team van twee man van Skeye is afgereisd naar Angola. Het eerste doel was het verkrijgen van een vergunning om met de drones offshore te gaan vliegen. Hiervoor moesten de drones worden geïnspecteerd en test gevlogen in het bijzijn van een vertegenwoordiger van de lokale Civil Aviation Authorithy. Toen de vergunning rond was is het team aangevuld door een ervaren inspecteur van SGS en zijn ze afgereisd naar de FPSO.

De geïnspecteerde FPSO is een van de grootste FPSO’s in de wereld en is bijna 300 meter lang. Gedurende een aantal dagen is een visuele inspectie uitgevoerd met diverse drones van de meest kritische locaties op de FPSO die normaliter zeer moeilijk te bereiken zijn zoals de affakkelinstallatie.