Flare Stack Inspecties

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Voor een Oil & Gas operator heeft Skeye de afgelopen maand een aantal affakkel installaties op het land geïnspecteerd.

De scope bestond uit de inspectie van de gehele staalconstructie inclusief ladders en bordessen en de gehele fakkelconstructie inclusief hitteschilden en pijpwerk. Tijdens de visuele inspectie met UAV werd gefocust op corrosie, coating, lasnaden, missende en losse onderdelen, boutverbindingen en mechanische schade.

De UAV-inspecties zijn allen uitgevoerd ten behoeve van preventief onderhoud en de resultaten waren naar volle tevredenheid van de klant. Met behulp van kwalitatieve UAV’s, gevoelige sensoren en ervaren inspectie piloten is Skeye in staat om zeer gedetailleerde data voor haar klanten in te winnen. De inspecties namen per flare een dag in beslag en werden uitgevoerd op live installaties waardoor er geen downtime in de productie was.

Met de resultaten van deze gerichte en kosten efficiënte inspectie is onze klant zeer goed in staat om tegen lage kosten en beperkte risico’s goed te bepalen of verdere inspecties en/of onderhoud nodig zijn of dat een shutdown kan worden uitgesteld.