Wentworth Woodhouse

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wenthworth Woodhouse gelegen bij Rotherham in het Verenigd Koninkrijk heeft de langste gevel van alle landhuizen in Europa. Als het gevolg van open kolenmijnen aangrenzend aan het landgoed hebben veel verzakkingen plaatsgevonden. De gevel vertoont veel schade en het was de vraag aan Skeye of wij deze beschadigingen konden vastleggen. Skeye gebruikte een drone, Altura Zenith ATX8 uitgerust met een 39 Mp camera om een groot aantal overlappende beelden te maken. Deze foto’s zijn verwerkt tot een 3D puntenwolk welke vervolgens weer is omgezet naar een 3D tekening om de maatvoering goed vast te leggen.

Met de Zenith drone van AerialTronics heeft Skeye een grote hoeveelheid overlappende foto’s gemaakt van de voorgevel en het dak. Deze beelden zijn aan elkaar gerekend tot één 3D model. Voor de dak inspectie is één samengestelde foto op schaal gemaakt zodat de eigenaren van het landhuis snel konden zien waar beschadigingen aan het dak zich bevonden.

Van de voorgevel is vanuit de puntenwolk een 3D model in de vorm van een CAD tekening geproduceerd. Deze tekening is een handvat voor de maatvoering om in de komende jaren te kunnen kijken of er vervormingen optreden aan de gevel als het gevolg van de verzakkingen.

Wentworth Woodhouse Drone Inspection Aerial Survey Mapping 12

Wentworth Woodhouse Drone Inspection Aerial Survey Mapping 11